ramon_fossati_bio

Nascut a Barcelona i afincat a París, Ramon Fossati és trombonista, compositor i arranjador.

Fossati inicia la seva carrera com a guitarrista, debutant a Barcelona el 1986. El 1989 es trasllada a París, on funda i lidera juntament amb el vibrafonista Oriol Bordas la París-Barcelona Swing Connection, nonet que impacta a tota Europa amb la publicació de 4 discos i més de 500 concerts entre 1990 i 1995.

Poc després d’aquesta intensa etapa com a guitarrista, compositor i productor, la seva carrera fa un gir important. Fossati descobreix en el trombó l’instrument que encaixa plenament amb les seves necessitats expressives. La seva versatilitat, el seu lirisme i les seves posibilitats tímbriques el sedueixen completament i decideix concentrar la seva carrera en aquest instrument.

Al llarg de la seva trajectòria ha participat en projectes molt diversos, tant en directe com en estudi, col·laborant amb músics com Frank Wess, Wild Bill Davis, Teddy Edwards, Liz McComb, Nicholas Payton, Jan Harrington, Patrick Artero, Pierrick Pédron, Ron Meza, Damon Brown, la Barcelona Jazz Orchestra o l’intèrpret de tenora Jordi Molina.

Actualment compagina la seva activitat en vàries formacions: el quintet franco-català Five in Orbit, coliderat amb Laurent Bronner i Olivier Brandily; el seu propi sextet Ramon Fossati Sextet, amb Ronald Baker; el quintet The Black Key amb Toni Solà i Ignasi Terraza Trio i la Big Band del bateria francès Jean-Pierre Derouard on, a més de trombonista, col·labora també com a arranjador.

El seu últim projecte, Ramon Fossati Glowing Trio, presenta un nou repertori concebut per a gaudir dels grans recursos expressius del trombó. En un sorprenent format de trio, Fossati compta amb la complicitat de dos grans mestres del jazz a Catalunya: el contrabaixista Horacio Fumero i el bateria David Xirgu.

Cal destacar la seva particiapació al Vienne Jazz Festival, als EuroDjango Jazz Awards (premis europeus de jazz a Luxemburg), el Premi Enderrock al millor disc de jazz 2007 per la publicació amb Toni Solà i Ignasi Terraza Trio de ‘The Black Key’ i la gira de Ramon Fossati Glowing Trio a Amèrica Llatina realitzada el novembre de 2012.


Concerts destacats

Vienne Jazz Festival, Festival Jazz Terrassa, BAM (Barcelona), Birgmingham Jazz Festival, Jazz au Chellah, Festival de Jazz de Buenos Aires, Festival de Jazz de Montevideo, Festival de Jazz de Rosario, Festival de Jazz de Córdoba, Festival de Jazz de San Sebastián, Europa Jazz Festival du Mans, Festival de Jazz de Sevilla, Jazz im Zentrum (Mülheim), Aste Nagusia (Bilbao), Festival Río Loco (Toulouse), Festival de Jazz San Juan Evangelista, Jazz in Der Burg, Festival de Sion, Mas i Mas Festival (Barcelona), Mercat de Música Viva de Vic, Festival Jazz Costa Brava, Festival de Jazz de Bayonne, Albi Jazz, Festivalival de Jazz de Lleida, Jazz à L’Hospitalet (Narbona), Festival Jazz en el Lago (Atarfe), Jazz en el Museo (Museo Würth, La Rioja), Atac de Jazz (Tàrrega), ViJazz (Vilafranca del Penedès), Festival de Jazz de Palafrugell, Alcudia Jazz Festival, Festival de Jazz de Menorca, Festival de la Côte d’Opale, Barbican Center (Londres), Teatre Grec (Barcelona), Auditori de Palma de Mallorca, Auditori Pau Casals (El Vendrell), Lichfield International Fringe Arts Center, Auditori de La Pedrera (Barcelona), Théâtre Las Dechargeurs (París), Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Teatro Principal (Santiago de Compostela), Teatro Serrano (Gandía), Auditorio Caja España (Palencia), Teatre Bartrina (Reus), Gran Teatro (Alzira), Théâtre d’Angers, New Morning, Sunside, Duc des Lombards, Petit Journal Montparnasse, Caveau de la Huchette (París), 100’s Club (Londres), Ronnie Scott’s (Birmingham), The Concorde Club (Southampton), Café Latino (Orense), Clamores (Madrid), B-Flat (Berlin), Jazz Club Minden, Jamboree  (Barcelona).